WILAYAH PERSEKUTUAN DAN SELANGOR

HULURKAN TANGAN RINGANKAN BEBAN

UPDATE ISSUE SETIAUSAHA PK  BAITUL KASIH
Ustaz Nik Hasnan bin Abdulllah.
Baru pagi tadi dapat bersarapan degan beliau. Kesihatan beliau sudah beransur pulih setelah menjalani pembedahan memasukan BATERI untuk membantu JANTUNG beliau. Sekarang beliau tidak boleh mengajar jauh-jauh dan semua tempat yang beliau mengajar sebelum ini terpaksa diserahkan kepada guru lain.
Sekarang beliau telah berpindah ke Taman Melawati. Sekiranya ada peluang memberi ceramah atau mengajar di kawasan berdekatan (Hulu Kelang, Keramat, Wangsa Maju dan Setapak) bolehlah berhubung dengan beliau terus.

INI MESEJ TERDAHULU YANG DIPOSTKAN BERHUBUNG DENGAN MASALAH BELIAU:

Mohon diforwarkan mesej ini kepada kenalan2 anda, sekiranya bukan tuan/puan, mungkin ada orang lain yang sedang mencari-cari peluang untuk membantu.

MESEJ INI SAYA COPY DARI MESEJ WHATSAPP YG DIFORWARD KEPADA SAYA :
Assalammualaikum wrt. wbt.
Ceritanya seorang ustaz yang mengajar tahfiz dan fardu ain. Baru-baru ni beliau sesak nafas yang amat sangat di masuk di hospital Selayang, didapati masalah jantung dan beliau berkerja sendiri dengan mengajar Al-Quran & Fardhu Ain di rumah² dan juga di sebuah Ma’ahad tahfis di Kg. Melayu Subang (seminggu tiga kali). Ada mengajar ada pendapatan, tak mengajar tak ada pendapatan. Sekarang ni beliau sakit dan tak boleh mengajar lagi, maka terhenti pendapatannya sehingga sekarang tak mampu lagi bayar sewa rumah, dan terakhir , beliau di kehendaki keluar dari rumah sewanya pada hujung bulan Februari ini, dan beliau cadang hendak menumpang di rumah saya, saya duduk flat sukar untuk beliau naik turun, jadi atas perihatin saya, saya cuba bantu beliau, melalui lancar tabung kilat mana tau ada kawan ² sahabat ² yang sudi membantu beliau melalui derma walaupun hanya Rm5 ke Rm10, saya sangat berterima kasih.

Orangnya tuan² boleh kenal melalui gambar profile beliau, kos keperluan asas beliau:
(1) sewa rumah RM400
(2) bayar api & air baki sikit² untuk belanja RM300 ini sahaja.
Jadi jumlahnya RM700 saja untuk dua bulan atau tiga bulan Sementara urusan pembedahan stabilkan jantung di buat di IJN, mungkin ambil masa proses dalam dua tiga bulan, Insya-Allah boleh bertugas kembali seperti biasa dan beliau hidup macam biasa, mengikut Dr selepas pembedahan Insya-Allah akan jadi normal biasa, atas jasa baik tuan ²sahabat ²moga² Allah balas ganjaran berganda di akhirat. Terimakasih

Sumbangan boleh disalurkan kepada :
Nik Hasnan Abdullah
AKAUN Maybank : 1622-0990-6556
Fb: USTAZ NIK HASNAN BIN ABDULLAH
(Hp: 013-3027022)

 

 

Nik hasnan

 

 

 

 

 

 

p/s: Beliau adalah Setiausaha di Pertubuhan Kebajikan PK Baitul Kasih. banyak memberi khidmat secara sukarela. Beliau ada menawarkan untuk sambung bayar kereta Proton BLM beliau kerana sudah tidak berkemampuan untuk membayar ansuran bulanan apa bila ditimpa ujian ini. Kereta ini pun beliau jarang guna, beliau selalunya menaiki motosikal untuk pergi mengajar menjimatkan kos petrol. Pihak kami sedang mengusahakan juga kos rawatan beliau, namun saya ingat hendak menunggu detail keperluan daripada IJN.
(*) Mungkin anda tertanya-tanya anak-anak dia tak membantu ke? Boleh PM saya (ZAHARI : 013-3303430) untuk mendapatkan maklumat lanjut.
(Petikan mesej Whatsapp saya dgn Ustaz Nik)
Masa di Kangar hari tu anggaran harga bateri antara RM30k – RM50k shj. Bila ke IJN pakar situ pulak cakap tak memadai. Bateri RM89,650…lain termasuk pembedahan jadi jumlah keseluruhan mencapai RM110,000+++. Saja tanya dulu kot2 ada yg nak sambung bayar BLM ana tu. Baki tinggal RM17k ++